Lagu yang kena di halwa telinga ku

Sejak aku melalui perjalanan jauh untuk kerja ini
untuk mengelak ngantuk dan bosan
drive di jalan kereta seketol 2 dan lori je peneman..
dengan siaran radio macam biskut cip more kojap de kojap x de..he3
siaran yang paling jelas adalah.. klasik fm.. mengamit kenangan..😂😂
so lagu2 dalam pendrive la peneman diriku ni...aceh cam jiwang pulok
ape ala aku merapik pepanjang di atas..
ni berbalik ke lagu..
ye memang ramai member aku kate aku ni die hard fan
for kpop.. ye memang x dinafikan..
but x kan la sepanjang mase aku dengar kpop song..
amuk pulok kalau aku2 fikirkan balik..
kpop song aku minat lirik dan sound beats...
not the kehensoman ke.. kepopularan ke..
ye memang ade quotes once you involved in kpop it hard to move on
tu la aku x galakkan my sis untuk minat kpop ni.. but depends to them la...
k sampai takat cite kpop song ek..
ni sebenarnye aku minat lagu jiwang2 karat 80s..
hahaha.. bukan malay song but orang putih..
tu la adik aku tau kalau naik kereta mesti terpakse
layan akak die dengar Lite FM dan Kool FM...
yela lirik dieorang best kot dan banyak pakai music instrumen..
spt havenaloneListen To Your HeartCareless Whisper dan ext...
Disney song.. zaman aku kecik2 memang aku layan..
seperti Tale as old as timeA Whole New World and ext..
lagu melayu aku minat jugak la..
lagu lame2 80-90 songs... pop song 90s zaman aku remaja..
but kalau lagu terkini ni entah la aku tengok lirik dulu kot
agak2 ulang 4 hingga 6 kali lirik yang sama.. memang dok selera la
semua lagu terkini Faizal Tahir dari album Anatomi
la aku minat untuk sekarang ni kot..

antara lagu di album FT tersebut

tapi banyak je lagu2 lain yang sodap di dengar dan mengamit kenangan
sebagai contoh:

1. EBIET G. ADE
Lantak la kalau orang kate lagu2 die klasik sangat... bahaha
memang banyak kenangan dengan lagu2 Ebiet ni..
teringat mase kanak2 dengan my family naik kereta saga biru (my first family car)
dengar lagu2 ni... sedih wot bila teringat zaman dulu2 mcm cam best..
contoh antara lagu best2..
Nyanyian RinduBerita Kepada KawanCamelia II dan banyak lagi..



2. Lagu2 Pop Melayu 90-20an
Mase jiwa remaja sekolah menengah tentulah minat lagu pop
terutama lagu KRU and the family..
KRU-Babe
masa jiwa tengah remaja..beli kaset pon sanggup..
kelakar bila ingat2 balik..
lagu pop KRU semua aku minat... he3 but lately kurang sikit
sebab dah jiwang sangat kot... semua dah jadi bapak2 orang dah..
lagu2 lain..
macam lagu Sarimah Ibrahim - Kini Kau Tiada tu lately baru naik balik..
lagu Elite - G.I.GHi Hi Bye Bye-EzlynnPhyne Ballerz-Hasrat...
pop balada seperti Farahdhiya Bertakhta Di HatiSharifah Zarina - Langit Ke Tujuh...
tapi entah zaman dulu2 x la minat lagu CT sangat.. sekarang ni baru boleh layan
seperti Jerat PercintaanBicara Manis Menghiris KalbuPurnama Merindu...
pop rock seperti Spider - Relaku PujukAmuk - Hakikat (rindu lagu2 macam ni)

3. Lagu2 Indie
Zaman mase study diploma mase tu lagu indie memang top
sebab crush dulu de kumpulan underground Indie...sanggup dengar wo..hahaha
mungkin korang bise dengar Meet Uncle Hussain - Lagu Untukmu
all lagu Bunkface...bukan jiwang spt sekarang.. lagu2 dieorang best layan seperti..
SituasiDuniaRevolusiProm QueenThrough My Window..
banyak klu tulis penuh pulok..
other Pop Shuvit_MarabahayaPesawat - MirageBittersweet - Capital E
aku paling suka lagu ni.. but sikit jiwang..
Cinta-Nitrus


4. Jiwang Kapak
Aku kenal lagu jiwang mase PLKN malam Seni Budaya entah aku pon dan x ingat..
mase tu  die pasang lagu Hattan (orang kg seberang den..hahaha)..
lagu Dari Kekasih Kepada Kekasih dan Memburu Rindu
ingat aku terkebil2.. lagu apekah.. mamang poyo aku mase tu..
entah dulu2 minat lagu pop kot...kis2 teruk aku ni..
dan zaman diploma my housemate layan lagu2 jiwang.. so jadi la minah jiwang..
lagu2 seperti..
BPR-Harum Subur DihatiLestari - Mahligaimu Dari Airmataku,
all lagu IklimSlamAris AriwatanMega dan banyok la..
tapi aku still tak boleh minat lagu New Boyz - Sejarah Mungkin Berulang walaupon
dengar kali ke-10 ke.. pelik gak..padehal Tomok tu orang kg. den jor..
hehahaha
Slam - gerimis mengundang

5. Lagu Indon
kalau zaman 90-20an memang lagu indon tengah top
ingat lagu Sheila On 7 - Sephia yang juara lame gilos di carta ERA..
entah macam mane berhantu tol lagu tu.. tapi lagu lain2 lagi best kot seperti..
Berhenti BerharapMelompat lebih tinggiSeberapa Pantas
lagu kumpulan lain seperti semua sedap bangat seperti..
UnguLettoSamsonsPeter PanDadali...
Padi - Menanti Sebuah JawabanKerispatih - Tapi Bukan Aku,
Ada Band - Karena Wanita Ingin DimengertiDewa - Roman Picisan
dan other...
Once- hilang naluri

6. Engish song 90-20an
zaman aku belajar sekolah agama.. memang jiwa tengah kacau aje..hahaha
so suka dengar lagu2 rock mental sikit.. but soft mental la
macam lagu MCR_Welcome To The Black ParadeGood Charlotte_The River
teringat adik aku dengar lagu my mp3.. die kate lagu mencarut apekah?
aku pulak.. huum..best hape.. nak wat cano lagu2 zaman sekarang lirik senang jor..-_-'
semua lagu2 macam best like..
EvanescenceLinkin ParkFall Out BoyPanic! At The Disco
3 Doors DownNickelbackGreen DaySimple PlanBon Jovi and other..
tidak berkecuali lagu2 pop kumpulan kegilaan remaja zaman aku la..
seperti Backstreet BoysWestlifeN Sync.. dah jadi pak cik2 mike semua tu..

Nickelback - How You Remind Me

nota kaki :
ok terima kasih kepada sesiapa yang mampu habiskan bace entri ni..😄👏👏
dah la panjang penuh dengan link je(perkataan berwarna adalah link)
so terima kasih again..


Powered by Blogger.

Followers